Навигација
ViberX logo

Отворена годишња изложба радова студената Академије умјетности

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, 16. јуна 2021. године отворио је 20. годишњу изложбу радова студената Академије умјетности.

Гајанин је изразио задовољство због вриједног рада студената, наставника и сарадника.

,,Њихова умјетничка дјела су препозната не само код нас, већ и у региону и свијету. Гдје год учествују наши умјетници добијају престижне и неке од најврједнијих награда. У том смислу, они ће имати подршку Академије и Универзитета", рекао је Гајанин.

Он је најавио да ће се уз подршку ресорног министарства и Владе Републике у наредном периоду радити на завршетку Студентског културног центра Универзитета у којем би већ сљедећа оваква изложба могла бити организована.

Министар просвјете и културе др Наталија Тривић, рекла је да ова изложба показује да Република Српска има људе и умјетнике који надахњују талентом и умјетничким изразом.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Драгана Пурковић Мацан, ма,рекла је да изложба показује да су студенти лани вриједно радили упркос отежаној ситуацији услијед пандемије вируса корона.

На овој традиционалној изложби представљено је 140 радова студената са студијског програма Ликовних умјетности, смјерова - Сликарство, Графика, Интермедијална умјетност, Графички дизајн, Анимација, Фотографија и Методика ликовне културе. Најбољима су уручене награде, док су бројни посјетиоци уживали у радовима.

Изложба је постављена и може се погледати на четири локације - зграда Ректората и Академије умјетности, у бараци Академије умјетности, просторијама Академије умјетности преко пута Филолошког факултета и на Филозофском факултету.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11234/Pozivnica_20_Godisnja_izlozba_radova_AU_UNIBL_prednja_strana.jpg