Навигација
ViberX logo

Студенти ЕТФ-а побједници Универзитетске еспорт лиге

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Тим студената Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци побједник је прве Универзитетске еспорт лиге. Током маратонског финала, играјући игру ,,League of Legends’’ петочлани тим студената Електротехничког факултета савладао је тим Природно-матамтичког факултета резултатом 3:2 и освојио гејминг опрему у вриједности 800 КМ.

,,Поносан сам на свој тим, јер смо и упркос неким грешкама и два изгубљена меча, мирно и фокусирано одиграли свих пет мечева’’, изјавио је капитен тима Електротехничког факултета Матеја Чађо и навео да је сваки меч био неизвјестан од почетка до краја. 

Како су поручили организатори, Босна и Херцеговина је захваљујући компанијама  ,,Tiltproof’’, и ,,Клика’’, те Универзитету у Бањој Луци добила прво еспорт такмичење у којем су учествовали студенти.

,,Драго нам је да смо на овај начин успјели да препознамо потребе и допринесемо реализацији догађаја од значаја за наше студенте - гејмере. На тај начин шаљемо поруку студентима да Универзитет препознаје њихове потребе и интересовања, те да настојимо, колико је у нашој могућности и да их подржимо’’, казала је мр Анђела Пепић, руководилац Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци.

,,Искрено се надамо да ће Универзитетска еспорт лига прерасти у традицију на Универзитету у Бањој Луци. Свим екипама које су учествовале у првој сезони честитамо и надамо се да ће се у наредној сезони повећати број екипа, а тиме и борба за мјесто најбоље екипе учинити још занимљивијом’’ навела je Анђела Пепић и исзаказала задовољство организацијом догађаја.

Суоснивач компаније ,,Tiltproof” Стефан Ђокић је исказао наду да ће ово постати традиционалан догађај на свим универзитетима у Босни и Херцеговини.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11096/8-773x380.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11096/uel-vizual-1024x569.png