Навигација
ViberX logo

Сарадња три универзитета: Размијенили искуства о развоју предузетништва

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Универзитет у Бањој Луци (УНИБЛ) у сарадњи са Универзитетом у Товсону и Естонским предузетничким универзитетом примијењених наука, 27. априла 2021. године, организовао је онлајн догађај посвећен размјени искустава о развоју предузетништва на универзитетима.

Заинтересовани студенти и запослени на Универзитету у Бањој Луци, Универзитету у Товсону и Естонском предузетничком универзитету примијењених наука, али и шира публика имали су прилику да чују које су то најбоље праксе за развој студентског предузетништва и како су се те праксе мијењале с временом, од бизнис планова до иновација и креативног размишљања. Било је ријеч и о томе као и које стратегије и методе универзитети употребљавају како би препознали студенте који имају предузетнички дух. Такође, учесници су могли да чују која је у улога партнерства у заједници и менторства како би се подржало предузетништво и иновације у кампусима универзитета, односно која је улога универзитета у иновацијском и предузетничком екосистему, као и на који начин се мјери учинак сарадње са компанијама и локалним и регионалним актерима.

На почетку, присутне су у име три универзитета поздравили: др. Ким Шацел, предсједница Универзитета у Товсону, проф. Маит Рунги, ректор Естонског предузетничког универзитета примијењених наука и проф. др Далибор Кесић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци.

Иначе, Универзитет у Бањој Луци је на панелу посвећеном најбољим праксама за развој студентског предузетништва представљала мр Анђела Пепић, руководилац Центра за предузетништво и трансфер технологија УНИБЛ. На панелу на којем се говорило о улози партнерства у заједници и менторства у циљу подршке предузетништву и иновација у кампусима универзитета, Универзитет у Бањој Луци представљао је др Јово Атељевић, редовни професор Економског факултета. 

Подсјетимо, овај догађај је прва активност која се организује на основу раније потписаног Споразум о сарадњи и академским размјенама Универзитета у Бањој Луци са Товсон универзитетом из Сједињених Америчких Држава. 

Програм догађаја

Снимак догађаја можете погледате на овом линку: https://www.youtube.com/watch?v=S8Zyqxh1_Zg


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11071/3uni-social.jpg