Навигација
ViberX logo

Одржан мастерклас о борби против лажних вијести и дезинформација

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Мастерклас „Борба против лажних вијести и дезинформација“ успјешно је одржан на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) 23. и 24. априла 2021. године.

Овај дводневни догађај, одржан поводом обиљежавања Дана медијске писмености, имао је за циљ да упозна студенте првог и другог циклуса студија на студијском програму Новинарство и комуникологија са појавом, улогом и утицајем лажних вијести и дезинформација на појединце и цјелокупно друштво. Циљ је био и да се представи методологија идентификовања и  разоткривања лажног медијског садржаја, те да студенти мотивишу  на критичко промишљање о медијима како би се ефикасније одупирали могућим медијским манипулацијама, те постали отпорни на лажне вијести, полуистину и сродне појаве у друштву.

Важно је истаћи да је овај догађај водила др Драгана Трнинић, доцент Факултета политичких наука УНИБЛ на ужој научној области Комуникологија, а која својим сталним радом доприноси развоју медијске писмености у Босни и Херцеговини.

Мастерклас је организовао Факултет политичких наука Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Transtele Canal France International (CFI), а у склопу пројекта  „Balkans Voices“ који реализује Амбасада Француске у Босни и Херцеговини.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11062/masterklas-fpn.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11062/masterklas1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11062/masterklas2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11062/masterklas3.jpg