Навигација
ViberX logo

Информација са 66. електронске сједнице Сената

Сједнице Сената

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 66. електронској сједници, одржаној 29. априла 2021. године путем Google meet, расписао је Јавни конкурс за избор чланова Управног одбора Универзитета у Бањој Луци који су представници академског и административног особља.

Такође, Сенат је донио и Одлуку о покретању поступка именовања чланова Управног одбора Универзитета у Бањој Луци, представника привреде.

Током 66. електронске сједнице, размотрена је Иницијатива Министарства за научно­-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, број: 19.02∕052-8004-1∕20 од 14. априла 2021. године, за изградњу првог научно-технолошког парка у Републици Српској. Даље је Сенат разматрао и изградњу спомен обиљежја у част студентима и радника Универзитета у Бањој Луци погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У раду ове сједнице, донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, а донесене су и одлуке о изборима у звања на: Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Економском факултету, Електротехничком факултету, Машинском факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Технолошком факултету, Факултету безбједносних наука, Факултету политичких наука, Факултету физичког васпитања и спорта, Филозофском факултету, Филолошком факултету и Шумарском факултету.

Сенат је донио о одлуке о именовању комисија за оцјену подобности тема, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата са: Економског факултета, Медицинског факултета и Филозофском факултету. Током сједнице, донесенe су и одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјенама подобности тема, кандидата и испуњености услова за израду докторских дисертација кандидата са: Економског факултета и Пољопривредног факултета. Донесене су и одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за јавне одбране кандидатима на сљедећим чланицама Универзитета у Бањој Луци: Медицински факултет, Правни факултет, Пољопривредни факултет и Факултет политичких наука.

Подршку Сената добио је и Приједлог Оквирног споразума између Универзитета у Бањој Луци и ЈУ Основна школа ,,Десанка Максимовић’’ Бања Лука.

Највише академско тијело је информисано о резултатима пријављених CEEPUS мрежа. Такође, представљен је и извјештај о промотивним активностима Универзитета и његових чланица, а које се односе на упис нове генерације студената. Сенат је упознат са епидемиолошком сликом, те  организацији наставног процеса на чланицама Универзитета у току пандемије изазване пандемијом вируса корона.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11077/unibl-logo.png