Навигација
ViberX logo

УНИБЛ укључен у још један Хоризонт 2020 пројекат

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Универзитет у Бањој Луци укључен је у Хоризонт 2020 пројекат Европске уније под називом „Embedding RRI in Western Balkan Countries: Enhancement of Self-Sustaining R&I Ecosystems’’ (WBC-RRI.NET).

Циљ пројекта је да додатно подстакне истраживање и иновације у земљама Западног Балкана усвајањем оквира одрживог развоја који се заснива на принципима одговорног истраживања и иновација на локалном нивоу.

Ова иницијатива ће помоћи успјешнијем планирању истраживања и развоја, укључујући стратегије паметне специјализације у земљама Западног Балкана како би се подстакао снажнији социоекономски развој. Уз отворени дијалог, на крају пројекта биће формирана регионална мрежа партнера, која ће помоћи земљама Западног Балкана да значајно допринесу постизању циља јединственог европског истраживачког простора.

Пројекат WBC-RRI.NET је званично почео са реализацијом 1. марта 2021. године и трајаће наредне три године. Конзорцијум пројекта чини 13 партнера из осам земаља, а координатор је Универзитет у Новом Саду.

Детаљније информације биће доступне у наредном периоду на званичној интернет страници пројекта.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10933/0308WBCRRINET.jpg