Навигација
ViberX logo

Позив за феријални рад у Њемачкој у 2021. години

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Објављен је позив студентима универзитета у Републици Српској за подношење пријава за феријални рад у СР Њемачкој у 2021. години.

У оквиру програма Феријалног рада студената из Босне и Херцеговине који се реализују Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине и Завод за запошљавање Републике Српске, у сарадњи са Централном канцеларијом за посредовање у запошљавању радне снаге из иностранства и  Савезне агенције за рад СР Њемачке, за Босну и Херцеговину је одобрена квота од 50 студената, од чека је 16 мјеста предвиђено за студенте из Републике Српске.

На овај позив могу се пријавити искључиво редовни студенти универзитета и високих школа у Босни и Херцеговини који нису уписане у посљедњу годину студија.

Рок за достављање пријава је понедјељак, 22.3.2021. године. Послије извршене селекције, списак студената, чије ће пријаве на основу критерија бити одабране и прослијеђене у Савезну агенцију за рад СР Њемачке, биће објављен на интернет страници Агенције за рад и запошљавање Босне и Херцеговине: www.arz.gov.ba.

Више о осталим условима, начину подношења пријава, потребној документацији и критеријумима одабира кандидата можете пронаћи у приложеним документима, док се за додатна појашњења можете обратити Заводу за запошљавање Републике Српске, контакт особа Тања Маркуш (057/490- 823, tanja.markus@zzzrs.net).

Прилози:

Јавни позив за феријални рад студентима

Образац пријаве (Bewerbung)

Увјерење о упису на факултет (Immatrikulationsbeschinigung)

Летак о феријалном раду страних студената у СР Њемачкој 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10902/bundestag.jpg