Навигација
ViberX logo

Потписан Споразум о сарадњи са Товсон универзитетом

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Универзитет у Бањој Луци потписао је Споразум о сарадњи и академским размјенама са Товсон универзитетом из Сједињених Америчких Држава.

Споразумом је предвиђено да ће уговорне стране заједнички радити на промовисању образовних и академских размјена, академских информација материјала и публкација, те да ће подстицати међусобне образовне посјете. Подсјетимо, овај споразум је закључен на основу иницијативе амбасадора Босне и Херцеговине у Сједињеним Америчким Државама Бојана Вујића.

У међувремену почео је рад на планирању заједничких активности. Тако је 5. фебруара 2021. године, одржан трилатерални састанак представника Товсон универзитета, Естонског предузетничког универзитета примијењених наука и Универзитета у Бањој Луци, а поводом заједничке организације вебинара о развоју предузетништва на универзитетима. Ријеч је о вебинару који ће бити одржан 27. априла 2021. године путем ,,Зум’’ платформе који је намијењен студентима, наставницима и сарадницима.

Догађај ће бити одржан у форму панел дискусија: „Најбоље праксе у пружању подршке и развоју студентског предузетништва“ и „Улога универзитета у пружању подршке предузетништву и иновацијама кроз креирање партнерстава у заједници, менторства и друга средства“.

Детаљније информације о овом вебинару биће накнадно достављене.

Иначе, на овом састанку Универзитет у Бањој Луци, представљали су мр Анђела Пепић, руководилац Центра за предузетништво и трансфер технологија и доц. др Драган Глигорић, продекан за наставу на Економском факултету.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10847/Untitled-1__1___1_.jpg