Навигација
ViberX logo

Договорена сарадња на многим пројектима из предузетништва 

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци и Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, на састанку одржаном 19. фебруара 2021. године, договорили су будућу сарадњу на многим пројектима из предузетништва.

Тако је на састанку у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци, договорена сарадња на пројектима који доприносе развоју студентског и друштвеног предузетништва. Такође, у плану је и заједнички рад на пројектима који се односе на сарадњу студената са привредом, али и пројектима који се тичу енергетске ефикасности. Посебан фокус је стављен на могућност организовања такмичења за најбољу пословну идеју, које би било реализовано у будућем периоду.

Саговорници су посебно истакли допринос Универзитета у креирању Стратегије развоја малих и средњих предузећа у Републици Српској за период 2021-2027. године. 

Као представници Центра за предузетништво и трансфер технологија, састанку су присуствовали мр Анђела Пепић, руководилац Центра и Предраг Говедарица, виши стручни сарадник за развој предузетништва. У делегацији предвођеној помоћником министра привреде Рајком Лајићем, биле су Милка Латинчић, начелница Одјељења за развој малих и средњих предузећа, Стела Павловић, руководилац Одсјека за развој малих и средњих предузећа и Милена Аћимовић, виши стручни сарадник за мала и средња предузећа. Такође, састанку је присуствовао и доц. др Драган Глигорић, продекан за наставу и студентска питања Економског факултета Универзитета у Бањој Луци 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9711.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9721.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9725.JPG