Навигација
ViberX logo

Информација са 63. електронске сједнице Сената

Сједнице Сената

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 63. електронској сједници одржаној 28. јануара 2021. године разматрао је и усвојио Извјештај о реализацији Програма рада Универзитета у Бањој Луци за 2020. годину.

Током ове сједнице, једногласно је усвојен и Приједлог програма рада Универзитета у Бањој Луци за 2021. годину, те Извјештај о реализацији Плана издавачке дјелатности на Универзитету за прошлу годину.

Подршку Сената добио је и План уписа студената на Универзитету за академску 2021/2022. годину.

Током 63. сједнице донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања.

Сенат је донио о одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Електротехничком факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Факултету политичких наука, Филолошком факултету и Филозофском факултету.

Током ове сједнице, донесена је Одлука о именовању Комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације за кандидата са Пољопривредног факултета. Такође, донесена је о Одлука о усвајању Извјештаја Комисије о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата са Филолошког факултета. Сенат је донио Одлуку о именовању Комисије за оцјену урађене докторске дисертације кандидата са Факултета политичких наука, а донесена је и Одлука о давању сагласности на Извјештај о урађеној докторској дисертацији кандидата на Природно-математичком факултету.

Пуну подршку Сенат је дао и за потписивање Споразума о сарадњи између Тамбовског државног универзитета „Г.Р. Державин“ из Русије и Универзитета у Бањој Луци. Подржан је и Меморандум о разумијевању између Универзитета на Малти и Универзитета у Бањој Луци, као и Споразум о сарадњи и академским размјенама између Товсон универзитета из САД и Универзитета у Бањој Луци.

Чланови Сената су информисани и о састанку са представницима Тавсон универзитета и наредним активностима које се односе на сарадњу са овом високошколском установом. Такође, упознати су и са најновијим информацијама које се односе на рангирање Универзитета на Вебометрикс ранг-листи.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10970/large_unibl_logo_novi.png