Навигација
ViberX logo

Наставак сарадње у оквиру „UniAdrion“ мреже универзитета

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сједница Управног одбора, сједница Генералне скупштине „UniAdrion“ мреже универзитета и округли сто на тему Међууниверзитетске сарадње, изазова и одговора у доба КОВИД-19, одржани су 17. октобра 2020. године путем „Зум“ платформе.

На сједници Управног одбора као представник универзитета из Босне и Херцеговине чланица „UniAdrion“ мреже учествовала је проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Биљана Антуновић, док је на округлом столу и сједници Генералне скупштине у име нашег универзитета присуствовао проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић. 

На сједницама Управног одбора и Генералне скупштине су усвојени финансијски извјештаји за претходну годину, предочени планови будућих активности и именован нови предсједавајући мреже за наредну годину. 

Како је одлучено мрежом ће oд јуна 2021. године предсједавати ректор Пољопривредног универзитета у Тирани проф. др Фатбард Салаку. Иначе, Пољопривредни универзитет у Тирани предсједавање преузима од Приморског универзитета из Словеније. 

Главна тема која је разматрана на округлом столу који је окупио око 70 представника са универзитета из регије и шире, односила се на искуства у настави током пандемије изазване појавом и ширењем вируса корона.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10630/uniadrion.jpg