Навигација
Viber

Дебатно видео такмичење „Одрживи развој: стварност или пусти снови?’’

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци уз подршку Фондације „Фридрих Еберт“ организује прво Дебатно видео такмичење „Одрживи развој: стварност или пусти снови?’’.

Учесници треба да изаберу свог противкандидата у дебати, те да изаберу једну од понуђених теза за коју ће изнијети аргументе. Затим је потребно да сниме видео дебатних говора и пошаљу га организатору путем овог линка за пријаву.

Тезе:

1.    Климатске промјене доприносе све већој глобалној неједнакости.
2.    Босна и Херцеговина може подићи удио енергије из обновљивих извора у укупној потрошњи енергије на 80% до 2030. године.
3.    Компанија 21. вијека треба да води рачуна о ширим друштвеним интересима, укључујући и бригу о здравој животној средини и одрживом развоју.
4.    Босна и Херцеговина може повећати стопу рециклирања комуналног отпада на 60% масе до 2030. године.
5.    Градови и општине у Босни и Херцеговини треба да обезбиједе да најмање 50% њихове површине буде зелена површина.

Један учесник снима афирмативни говор за изабрану тезу, поштујући сва правила афирмативног говора, а други учесник снима негацијски говор на исту тезу, поштујући сва правила негацијског говора. Оба снимка се учитавају на YouTube (учесници могу подесити приватност видеа на unlisted или на public, али не на private). Све додатне информације о техничкој подршци могуће је добити путем адресе електронске поште: dk.alkibijad@pf.unibl.org.

Право учешћа имају сви студенти првог и другог циклуса студија. Рок за пријаве je od 14. до 28 новембра ове године, а за најбоље су припремљене и награде. Награда за прво мјесто је 400 КМ, за друго 200 КМ и треће 100 КМ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10608/web-odrzivi-razvoj.jpg