Навигација
ViberX logo

Студенти прве године сјели у клупе

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

За студенте првог циклуса студија на Универзитету у Бањој Луци, 05. октобра 2020. године почела је академска година.

По ријечима ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослава Гајанина и министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво мр Срђана Рајчевића, настава је почела по класичном начину, а уколико буде погоршана епидемиолошка ситуација припремљен је план за онлајн извођење наставе

Пред почетак манифестације ,,Академски час” на Факултету безбједносних наука, Рајчевић је рекао да је одлучено да настава буде извођена на класичан начин, уз физичко присуство наставника и студената, али уз поштовање мјера које је препоручио Институт за јавно здравство РС.

Ректоре Гајанин је поручио да ће Универзитет испоштовати све епидемиолошке препоруке, те навео да је у прву годину студија уписано око 2.100 студената.

,,Број студената је већи у односу на прошлу годину. Задовољни смо, имајући у виду да је средње школе завршило за око 500 ученика мање него у претходној години’’, рекао је Гајанин, те студентима, наставницима и осталом особљу Универзитета пожелио срећну и успјешну академску годину.

Декан Факултета безбједносних наука  доц. др Предраг Ћеранић истакао је да је важно да бруцоши академско школовање започну у студентским клупама и лично упознају професоре, те напоменуо да ће бити предузете све мјере да настава буде одвијана у безбједним условима.

,,Обавеза је тиме већа што смо уписали 130 студената, више него икада до сада. То показује и велико интересовање за овај факултет’’ рекао је Ћеранић.

Најбоље рангирана студенткиња на пријемном испиту на овом факултету Тамара Поповић из Невесиња вјерује да ће током школовања научити све што је потребно да би била саставни дио полиције Републике Српске.

,,Веома сам срећна што сам дио овог факултета и трудићу се да оправдам указано повјерење и да будем на понос родитељима и Херцеговини’’, истакла је Поповићева.

И на остале чланице Универзитета у Бањој Луци, пригодном добродошлицом дочекале су студенте првог циклуса студија.

(УНИБЛ/АГЕНЦИЈЕ)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10476/image_6483441.JPG