Навигација
ViberX logo

Одржан први округли сто за синологе

Опште

Први округли сто за синологе из Републике Српске и Србије, на којем се говорило о методологији наставе кинеског језика у средњим школама и на факултетима, одржан је 24. септембра 2020. године, у учионици Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Предавање о методологији наставе кинеског језика, одржала је дугогодишњи професор кинеског језика у Филолошкој гимназији у Београду Селена Пјевић.

Како је речено током предавања Селене Пјевић, ученици Филолошке гимназије у Београду имају пет до шест часова из кинеског језика седмично, а већ у трећем разреду полажу ниво знања ХСК 5, што одговара нивоу Б2 познавања језика.

,,Први округли сто за синологе у Бањој Луци је основа за многе заједничке пројекте професора из Београда, Бање Луке и Источног Сарајева. На овај начин, успостављена је ближа сарадња синолога у Републици Српској и Србији, а у плану је и заједничка платформа за предавање кинеског језика. Учесници су истакли задовољство због одржавања првог округлог стола и важност организовања оваквих предавања’’, казали су у Конфуцијевом институту Универзитета у Бањој Луци и истакли да је ријеч о значајном догађају за предаваче Конфуцијевог института и предаваче на Катедри за кинески и енглески језик на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Округлом столу присуствовале су и: асистенти на Катедри за кинески и енглески језик Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Јелена Вујичић и Доротеја Клачар, инспектор-просвјетни савјетник Републичког педагошког завода РС Кристина Матаруга, преводилац за кинески језик из Источног Сарајева Дајана Мајмуновић, директори Конфуцијевог института УНИБЛ Љиљана Стевић и Шен Ли, те професори кинеског језика на Конфуцијевом институту УНИБЛ Ања Мудреновић и Соња Милић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10421/okrugli-sto-sinolozi-ki-unibl.jpg