Навигација
ViberX logo

Читаоница Филозофског факултета у новом руху

Опште

Преуређена читаоница библиотеке Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, отворена је 28. септембра 2020. године.

Простор опремљен је новом техничком опремом и намјештајем чиме су створени услови да већ од академске 2020/21. године читаонички простор испуњава вишенамјенску улогу. Поред основне читаоничке сада је то угодан радни библиотекарски простор, али и простор намијењен за промоције књига, презентовање резултата научноистраживачког рада, панел дискусије, пројекције из домена ликовне и филмске умјетности.

Декан Филозофског факултета проф. др Срђан Душанић је истакао да је преуређење читаонице и рад на вишенамјенској употреби овог простора дио ширих активности дефинисаних стратешким планом рада и развоја Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци и у складу са мисијом и визијом факултета.

Душанић је истакао да је ријеч о наставку напора да Филозофски факултет прерасте у „подстицајан и пријатан образовни амбијент са иновативним студијским програмима, креативним наставним особљем, занимљивим ваннаставним садржајима и позитивни имиџом у заједници“.

Руководилац библиотеке Драган Драгомировић је подсјетио на дугу историју библиотеке Филозофског факултета чији почеци датирају из 1925. године и почетке рада Учитељске школе у Бањој Луци.

„Преуређена читаоница прилагођена је захтјевима савременог доба у практичном, едукативном и естетском смислу при чему смо веома поносни на нашу дугу традицију. Надамо се да ће овако оплемењен читаонички простор мотивисати студенте и наставнике за интензивнији рад на наставном и научном плану“, рекао је Драгомировић.

Библиотека и читаоница Филозофског факултета отворени су за студенте и наставнике сваким радним даном од 8,00 до 20,00 часова уз поштовање свих мјера прописаних од стране Института за јавно здравство РС, а имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10450/dekan-dr-srdjan-dusanic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-05.jpg