Навигација
ViberX logo

Информација са 54. електронске сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 54. електронској сједници, одржаној 27. августа 2020. размотрио је и подржао приједлог проширења уписних квота на Универзитету у академској 2020/2021. години.

Сенат је донио о Одлуку о расписивању конкурса за избор у академска звања. Такође, донесене су и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Медицинском факултету, Природно-математичком факултету, Рударском факултету и Технолошком факултету.

Током ове сједнице, донесена је и Одлука о усвајању Извјештаја Комисије о оцјени и подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Медицинском факултету. Сенат је донио о одлуке о давању сагласности на извјештаје о урађеним докторским дисертацијама на Медицинском факултету и Филозофском факултету.

У раду 54. сједнице, именована је и Комисија за израду приједлога Статута Универзитета у Бањој Луци, а донесена је и Одлука о верификацији мандата члану Сената испред Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци.

У оквиру текућих питања, чланови Сената су информисани о отвореном конкурсу за стипендије Fairnetzen, те о резултатима пријављених пројеката Еразмус+ изградња капацитета. Сенат је информисан и о новом положају Универзитета на Вебометрикс ранг-листи, као и о покретању кандидатуре за додјелу признања и награда на Универзитету у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10321/unibl_logo_novi.png