Навигација
Viber

Информација са сједнице Проширеног колегијима

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

На електронској сједници Проширеног колегијума Универзитета у Бањој Луци, 21. јула 2020. године, разматран је Извјештај о проведеном првом уписном року за упис студената у прву годину првог циклуса студија у академској 2020/2021. години.

Колегијум је разматрао и приједлог проширења уписних квота за упис студента у прву годину првог циклуса студија на Универзитету у академској 2020/2021. години и донио закључак којим се позивају  све чланице Универзитета да до сљедеће сједнице Сената Универзитета доставе приједлоге проширења уписних квота за категорије самофинансирајућих, ванредних студената и страних држављана на Универзитету у Бањој Луци у академској 2020/2021. години. Такође, све чланице Универзитета које сматрају да би требало кориговати усвојене цијене школарине за самофинансирајуће студенте, студенте стране држављане, као и за ванредне студенте, своје приједлоге треба да доставе до сљедеће сједнице Управног одбора Универзитета.

Било је ријечи и о организацији и  припреми за наставу у зимском семестру у сљедећој академској години, а размотрена је и листа одговорних наставника и сарадника припремљена у модулу ЛОНС интегралног информационог система. Сходно томе, донесен је закључак којим се позивају чланице Универзитета да именују одговорну особу која ће заједно са продеканом за наставу бити задужена да у комуникацији са сарадницима из Универзитетског рачунарског центра уреди информациони систем ЛОНС.

Чланови Проширеног колегијума су информисани о новом Закону о високом образовању Републике Српске и Закону о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске, а презентована је и Информација о обезбјеђењу средстава за изградњу објеката у Универзитетском граду за период 2020/2021. године.

Колегијум је донио и закључак  којим се позивају чланице Универзитета у Бањој Луци да за потребе писања монографије формирају дигиталну фото-архиву како би на једном мјесту била цјелокупна архива неопходна за писање монографије Универзитет у Бањој Луци (1975-2020).

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10208/unibl_logo_novi.png