Навигација
ViberX logo

Информација са 53. електронске сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) на 53. електронској сједници, 23. јула 2020. године, усвојио је Пословник о измјени пословника о раду Сената Универзитета у Бањој Луци. 

У току ове сједнице донесене су и одлуке о верификацији мандата новим члановима Сената. 

Разматран је и подржан Извјештај о проведеном првом уписном року за упис студената у прву годину првог циклуса студија у академској 2020/2021. години, као и приједлог проширења уписних квота за упис у прву годину првог циклуса на УНИБЛ у сљедећој академској години.

Било је ријечи и о организацији припреме наставе у зимском семестру у сљедећој академској години, а размотрена је и Листа одговорних наставника и сарадника, припремљена у модулу ЛОНС интегрисаног информационог система.

На основу приједлога одлука Наставно-умјетничког вијећа Академије умјетности, донесене су одлуке о разрјешењу и именовању руководилаца студијског програма Ликовних умјетности и на Катедре за сликарство и инермедијалну умјетност. 

Донесена је и  Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања. Сенат УНИБЛ је на 53. електронској сједници донио о одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Медицинском факултету, Факултету физичког васпитања и спорта и Филолошком факултету. 

Такође, донесене су и одлуке о именовању комисија за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету и Факултету политичких наука.  

Сенат је донио и одлуке усвајању извјештаја комисија о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација на: Медицинском факултету, Факултету политичких наука, Природно-математичком факултету, Факултету политичких наука и Филозофском факултету. 

Донесене су и одлуке  о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама на: Економском, Природно-математичком и Филозофском факултету. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10216/unibl_logo_novi.png