Навигација
ViberX logo

Информација са електронске сједнице Проширеног колегијума

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

На електронској сједници Проширеног колегијума Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) 23. јуна 2020. године  разматран је приједлог академског календара за сљедећу академску годину.

Колегијум је размотрио и приједлог Трошковника Универзитета у Бањој Луци у академској 2020/2021. години. 

Чланови Проширеног колегијума разматрали су и Приједлог одлуке Наставно-научног вијећа Филолошког факултета УНИБЛ о усвајању Елабората о оправданости оснивања студијског програма Синологија. Ријеч је о студијском програму који би се изводио на првом циклусу студија на Филолошком факултету.  Током ове сједнице размотрене су и Смјернице за превенцију сексуалног и родно заснованог узнемиравања, а именован је савјетник и помоћник савјетника са превенцију сексуалног и родно заснованог узнемиравања на УНИБЛ. 

Разматран је и Закључак ННВ Филолошког факултета о упућивању иницијативе да се сви страни језици који се изучавају на том факултету понуде као изборни предмети на свим организационим јединицама Универзитета гдје се изучавају страни језици.

Током сједнице, изнесене су и информације о активностима промоције Универзитета и организационих јединица везано за упис нове генерације студената. Декани су информисани о новом Правилнику о суфинансирању научно-истраживачких пројеката, а било је ријечи и о активностима на изради листе одговорних наставника и сарадника за академску 2020/21. годину помоћу модула ЛОНС информационог система.

Током електронске сједнице Проширеног колегијума, презентована је и информација која се односи на експропријацију земљишта Универзитета, а донесен је и закључак који се односи на коришћење годишњих одмора током јуна и јула ове године. 

У оквиру текућих питања, члановима Проширеног колегијума је презентована и информација о недавно потписаном споразуму о разумијевању између јавних универзитета у Републици Српској и ,,Електропривреде Републике Српске’’, те о састанку са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем на којем је договорено оснивање студијског програма Медитеранска пољопривреда који ће се изводити на једном од пољопривредних факултета на јавним универзитетима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10121/unibl_logo_novi.png