Навигација
ViberX logo

Информација са 52. електронске сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 52. електронској сједници подржао је Приједлог одлуке Наставно-научног вијећа Филолошког факултета о усвајању Елабората о оправданости оснивања студијског програма Синологија. Ријеч је о студијском програму који би се требао изводити на првом циклусу студија на Филолошком факултету.

Подршку Сената добио је и Приједлог одлуке о усвајању академског календара за сљедећу академску годину, али и Приједлог измјена и допуна Одлуке о одговорним наставницима и сарадницима на свим циклусима студија у академској 2020/21. години.

Једногласно је подржан и Приједлог одлуке ННВ Филозофског факултета о измјени Наставног плана и програма на студијском програму Историје. Највише академско тијело Универзитета дало је и подршку приједлозима одлука ННВ Електротехничког факултета о разрјешењу тренутног и именовању новог шефа Катедре за рачунарство и информатику. 

На 52. електронској сједници Сената, донесена је и Одлука о расписивању за избор у академска звања. Такође, донесена је Одлука о избору у наставничка и сарадничка звања на сљедећим организационим јединицама Универзитета у Бањој Луци: Медицински факултет, Пољопривредни факултет и Природно-математички факултет.

Донесене су и одлуке о именовању комисија за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету. Подржана је и Одлука о давању сагласности на Извјештај комисије о урађеној докторској дисертацији кандидата са Пољопривредног факултета.

Током ове сједнице подржане су и Смјернице за превенцију сексуалног и родно заснованог узнемиравања, а именован је савјетник и помоћник савјетника са превенцију сексуалног и родно заснованог узнемиравања на УНИБЛ. 

Сенат је упознат и са активностима на промоцији Универзитета везано за упис нове генерације студената, као и о новом Правилнику о суфинансирању научно-истраживачких пројеката.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10207/unibl_logo_novi.png