Навигација
ViberX logo

Филозофски факултет добија Алумни центар

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Наставно-научно вијеће Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, на сједници одржаној 10. јуна 2020. године, дало је сагласност за оснивање Алумни центра с циљем стварања трајних веза те високошколске установе и студената након завршетка студија, као и њиховог активнијег укључивања у рад Факултета ради његовог бржег и обухватнијег развоја.

Главни циљеви покретања Алумни центра су креирање базе дипломаца, магистара и доктора наука Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, унапређење наставних планова и програма на основу сугестија и искустава алумниста, унапређење наставног процеса кроз активно учешће алумниста у виду гостујућих предавача. 

Циљ Алумни центра је и да обогати садржаје Филозофског факултета УНИБЛ кроз додатне активности, реализоване на основу приједлога алумниста, те креирање бољих услова за реализацију практичне наставе студената Филозофског факултета кроз подршку алумниста и установа у којима су они запослени. 

Како се даље наводи, циљ је и боље повезивање и сарадња Филозофског факултета са другим јавним, приватним и невладиним институцијама у којима су ангажовани бивши студенти, те подстицање иницијатива и политика које ће отворити нове могућности за већу запошљивост дипломаца Филозофског факултета. 

Алумни центар ће допринијети и унапређењу рада и каријера самих алумниста кроз умрежавање, узајамну подршку и размјену искустава. Ово је и прилика да се алумнисти укључе у професионална усавршавања која се организују на Филозофском факултету те друге погодности попут кориштења библиотеке, издавачке дјелатности Факултета и других активности.

Редовним чланом Алумни центра Филозоског факултета могу постати сви они који су дипломирали, магистрирали или докторирали, односно завршили први, други или трећи циклус студија на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци.  Чланство је бесплатно, а остварује се  добровољним потписивањем приступнице чиме се прихватају циљеви, права и обавезе утврђени посебним актом Алумни центра. 

За координаторе Алумни центра су именовани проф. др Сања Радетић Ловрић и проф. др Драженко Јоргић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10086/IMG-1373.jpg