Навигација
ViberX logo

Информација са 49. сједнице Сената Универзитета у Бањој Луци

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 49. сједници одржаној електорнским путем преко програма Hangouts Meet, 30. aприла 2020. године донио је Закључак у вези са школарином за академску 2020/2021. годину.

Донесен је и Закључак у вези са припремном наставом за полагање пријемних испита за упис у прву годину првог циклуса студија. Сенат је информисан и о извршеним провјерама завршних радова другог и трећег циклуса по организационим јединицима Универзитета у Бањој Луци од 1. јула 2019. до 31. марта 2020. године. Размотрен је и Приједлог измјена и допуна Одлуке о одговорним наставницима и сарадницима на I, II и III циклусу студија у сљедећој академској години. Размотрени су и подржани приједлози одлука Наставно-научног вијећа Електротехничког факултета о разрјешењу руководиоца студијског програма Електроника и телекомуникације, те именовању новог руководиоца на наведеном студијском програму.

У раду ове сједнице, Сенат је донио и одлуке о расписивању конкурса за избор у академска звања. Донесне су и одлуке  о избору  наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Економском факултету, Машинском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Филозофском факултету и Филолошком факултету. 

Донесена је о Одлука о именовању Комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата са Природно-математичког факултета. Сенат је донио и  Одлуку о усвајању Извјештаја Комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата са Пољопривредног факултета. Такође, донесена је и Одлуке о давању сагласности на Извјештај комисије о урађеној докторској  дисертацијии именовању комисија за јавну одбрану дисертације кандидата са Електротехничког факултета. Сенат је на 49. сједници дао сагласаности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама кандидата са Пољопривредног факултета и Филозофског факултета.

Током ове сједнице, размотрени су је и Приједлог Меморандумa о разумијевању између Универзитета у Бањој Луци и Бјелоруског државног универзитета информатике и радио-електронике из Бјелорусија, те Споразум о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Државног института за руски језик А.С. Пушкин из Русије.

Сенатори су информисани и о досадашњим резултатима кампање за упис нове генерације студента коју проводи Универзитет, а дате су и информације о изради монографије поводом 45 година Универзитета у Бањој Луци. Сенат је упознат и са текстом Уредбе предсједника Републике Српске о роковима и поступању у управним поступцима и другим поступцима уређеним посебним материјалним прописима. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9998/thumb_unibl_logo_novi.png