Навигација
ViberX logo

Информација са електронске сједнице Проширеног колегијума

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

На електронској сједници Проширеног колегијума одржаној преко Hangouts Meet, 02. априла 2020. године размотрен је Извјештај о финансијском пословању Универзитета у Бањој Луци за прошлу годину.

Колегијум је размотрио и Извјештај о реализацији Програма рада организационих јединица Универзитета за 2019. годину, те Приједлог Програма рада организационих јединица за 2020. годину. 

Чланови Проширеног колегијума размотрили су и процес извођења наставе на даљину. Тако је једногласно констатовано да се настава на даљину одвија несметано и по плану. Закључено је да се онај дио наставе и вјежби који није могуће реализовати на овај начин, надокнади када се стекну услови за то.

Колегијум је донио и Закључак у вези са априлским испитним роком и предиспитним обавезама. У закључку се наводи да Универзитет поштује Закључак о одржавању априлског испитног рока за академску 2019/2020. годину који је донио Републички штаб за вандредне ситуације, а у којем се наводи да ће испитни рок бити организован када се за то стекну услови.

Сходно томе, Проширени колегијум је наложио свим организационим јединицама да у складу са важећим законом, обаве све оне предиспитне обавезе које је могуће обавити у тренутној ситуацији, како би се створили сви услови за одржавање априлског испитног рока. Оне обавезе које није могуће тренутно реализовати, биће реализоване по истеку ванредног стања. 

Када је ријеч о Закључку у вези са расписивањм конкурса за избор у звање, расписивању конкурса и у вези са уговорима закљученим на одређено вријеме, Колегијум је констатовао да се све активности одвијају несметано и планираном динамиком. 

Колегијум је дао пуну подршку и иницијативи Филолозофског факултета и Друштва психолога Републике Српске, о психолошком савјетовању за студенте Универзитета у Бањој Луци за вријеме трајања ванредног стања. 

Учесницима Колегијума је представљен и Извјештај о пријављеним Ерасмус+ пројектима и CEPPUS мрежама, те Извјештај о студентима у размјени кроз Ерасмус+ програм.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9941/thumb_unibl_logo_novi.png