Навигација
ViberX logo

Обиљежена годишњица Факултета безбједносних наука

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Пригодном свечаношћу и промоцијом 20 дипломаца, 06. марта 2020. године обиљежене су три године успјешног рада Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Обраћајући се присутним званицама, ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин истакао је да Факултет безбједносних наука школује будуће дипломиране правнике безбједности и криминалистике који су спремни да одговоре на све данашње и будуће изазове. 

„Овај факултет је штит сигурности наше Републике, мјесто гдје стасавају будући академски грађани, и они који ће руководити безбједносним агенцијама у Републици, али и БиХ. Међу њима је много одличних спортиста који поред успјешних резултата током студија, остварују и завидне резултате на спортским теренима“, казао је ректор Гајанин и навео да овај факултет остварује успјех на свим пољима. 

,,У мјесецима који долазе чека нас упис нове генерације студената, а сигуран сам да ће се за индекс овог факултета и ове године борити много свршених средњошколаца. Не могу а да не кажем да у свему што радимо на овом факултету, посебну захвалност дугујемо властима Републике Српске и ресорних министарстава, без чије помоћи не бисмо остваривали овако добре резултате“, казао је он. 

Ректор је упутио и искрене честитке дипломцима ове високошколске установе.

„Драге колеге, ово је круна вашег рада и залагања, али не желим да то буде крај вашег усавршавања. Управо на Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци треба да наставите своје даље усавршавање, јер бићемо срећни када редове ваших богатих биографија буду красили и подаци о додатном усавршавању на овом факултету“, навео је ректор. 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је нагласила да бројни изазови показују  колики је значај образовних установа, попут Факултета безбједносних наука и колико је њихова улога важна у изградњи и јачању перспективе за стабилну будућност Републике Српске.

Она је изразила задовољство што је била на челу владе која је подржала трансформацију Високе школе унутрашњих послова у Факултет безбједносних наука УНИБЛ и да Српска има кадар који ће моћи да одговори на будуће изазове.

„Стојим иза онога што је мисија овог факултета јер знам да ће много тога зависити управо од људи које ћемо школовати овдје. Важно је да уводимо нове наставне програме, неку нову праксу у наставни процес у најширем смислу, посебно у високом образовању, знајући колико је важно да идемо у корак који нам диктира ново доба“, рекла је Цвијановићева.

Декан Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић рекао је да постоји велико интересовање младих за овај факултет, који је до сада уписало око 300 студената.

Он је навео да ова високошколска установа има добру сарадњу са сродним факултетима из Русије, Србије и Сјеверне Македоније.

,,Договорено је да заједно са Факултетом безбједности из Москве урадимо студијски програм другог циклуса, тако да ће наши студенти добијати двије дипломе - московског и бањалучког универзитета“, истакао је декан Ћеранић и навео да код студената овог факултета постоји и патриотизам, јер сваке године ешалон студената учествује у свечаном дефилеу поводом Дана Републике, али и акцијама добровољног даривања крви.

Toком ове свечаности, награђени су појединци који су својим несебичним залагањем допринијели развоју факултета, али и најбољи студенти. Тако је руководство факултета додијелило признања српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, проректору за наставу и студентска питања проф. др Страину Посављаку, руководиоцу Универзитетско-рачунарског центра УНИБЛ Александру Гаћини  и другима.

Свечаности су између осталих присуствовали и проректор за научно-истраживачки рад и развој проф. др Горан Латиновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак, финансијски директор Универзитета Душко Лазић, помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић, директор Полиције РС Дарко Ћулум и други гости. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9872/01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9872/03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/04.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/05.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/06.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/07.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/08.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/09.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/10.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/11.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/12.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/13.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/14.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9872/15.JPG