Навигација
ViberX logo

На Природно-математичком факултету отворена STEM лабораторија

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

У присуству великог броја званица, 13. децембра 2019. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци отворена је STEM лабораторија. 

Оснивање STEM лабораторије је један од резултата сарадње Природно-математичког факултета и организације ,,Save the Children’’ у оквиру пројекта ,,Унапређење основног учења и образовања у Босни и Херцеговини“ (ENABLE BiH), подржаног од Америчка агенција за међународни развој (USAID).

Част да пресијеку црвену врпцу и тако симболично отворе STEM лабораторију, припала је вишем асистенту на СП хемија Савки Врачевић, ма и директору за квалитет и развој програма у организацији ,,Save the Children’’ Фатими Смајловић.

Поред представника партнерских институција на пројекту, свечаности су присуствовали и представници Републичког педагошког завода РС, директори неколико основних и средњих школа школа, али и велики број наставника, сарадника и студената Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Већ у наредном периоду Природно-математички факултет планира организацију нових активности у STEM лабораторији, које укључују интеграцију дијела наставе из методичких предмета на свим студијским програмима у STEM окружење, организацију радионица из STEM дисциплина за ученике основних и средњих школа, као и додатно унапређење квалитета рада лабораторије кроз набавку нових инструмената и уређење ентеријера.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9599/stem_lab_pmf3.jpg