Навигација
Viber

Kонкурси за подршку развоју технологија и иноваторства у Републици Српској

Наука и развојПозиви за пријаву пројеката

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво расписало је Kонкурс за финансијску подршку пројеката развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија у Републици Српској за 2019. годину и Kонкурс за финансијску подршку иноваторству у Републици Српској за 2019. годину.

Право учешћа на конкурсу имају привредна друштва, научноистраживачке организације, високошколске установе, и друга  правна лица која се баве развојем технологија  у складу са одредбама чл. 6-8.  Правилника о поступку и мјерилима за финансијску подршку пројектима развоја технологије, набавке опреме и учешће на стручним скуповима о развоју технологије. 

Kорисници средстава финансијске подршке пројектима развоја технологија дужни су да обезбиједе финансијско ућешће у пројекту у висини од најмање 50 одсто од укупне вриједности пројекта.

Учесници на конкурсу који се баве развојем технологије могу конкурисати и са два пројекта, под условима да сваки пројекат има другог координатора пројекта и да координатор пројекта на једном пројекту може да буде члан тима на још највише једном пројекту  другог правног лица.

У складу са финансијским планом Ресора за научнотехнолошки развој за 2019. годину, за суфинансирање пројеката развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија прдвиђено је  120.000 KМ.

Према Kонкурсу за финансијску подршку иноваторству у Републици Српској за 2019. годину предвиђена су средства за материјалну помоћ Савезу иноватора Републике Српске, удружењима иноватора и другим организацијама које су у вези са иноваторством и средства за стимулацију појединачног рада иноватора  или групе иноватора.

Учесници на конкурсу за  финансијску подршку иноваторству  могу бити правна лица регистрована на територији Републике Српске и физичка лица која имају пребивалиште на територији Републике Српске, а која се баве развојем технологија.

У складу са финансијским  планом Ресора технологије за 2019. годину, планирана средства за суфинансирање иноваторства износе 50.000 KМ.

Рок за пријаве на оба конкурса је 04.12.2019. године.

Сва документација доступна је на: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/Konkursi/Konkursi_ministarstva/Konkursi_tehnologije/Pages/default.aspx

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9494/ministarstvo.jpg