Навигација
ViberX logo

Отпадом до школарине

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Технолошки факултет Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са фирмама „Призма комерц  д.о.о“. и „Еуро бета д.о.о“. из Бања Луке организује акцију сакупљања секундарних сировина и амбалажног отпада под називом „Отпадом до школарине’’.

Циљ акције је дати прилику студентима Технолошког факултета да прикупљањем отпада себи обезбједе средства за трошкове уписа или школарину. Други, ништа мање значајни циљеви, јесу:
•    развијање навика потрошача да разврставају отпад;
•    јачање свијести о управљању отпадом;
•    јачање свијести о очувању животне средине;
•    допринос развоју тржишта секундарних сировина у РС и
•    развој свијести да сваки отпад није смеће већ може бити веома корисна сировина.

За акцију „Отпадом до школарине“ предузеће „Призма комерц д.о.о.“ за студенте Технолошког факултета нуди посебну откупну цијену увећану за 10% на укупан износ новца од прикупљеног отпада (уз приложен индекс). С друге стране, у зависности од одзива студената, намјера предузећа „Еуро бета д.о.о.“ је постављање рециклажног острва (контејнери за различите врсте отпада) код Технолошког факултета, а које би било на располагању за читаво подручје „старог“ кампуса Универзитета у Бањој Луци.

За сва додатна питања у вези са начином преузимања сакупљеног отпада и учешћем зараде студента у трошковима уписа и школарине, обратити се Савезу студената Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9363/Otpadom-do-skolarine_slika-03.jpg