Навигација
ViberX logo

Делегација Московског државног обласног универзитета посјетила УНИБЛ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) проф. др Радослав Гајанин, састао се 17. октобра 2019. године са делегацијом Московског државног обласног универзитета.

Ректор Гајанин је исказао задовољство сарадњом коју је остварио Факултет безбједносних наука УНИБЛ са Московским државним обласним универзитетом. По ријечима ректора Гајанина, Универзитет у Бањој Луци ће и даље подржавати све видове сарадње са овим универзитетом и посебно се захвалио декану Факултета безбједносних наука доц. др Предрагу Ћеранићу који је домаћин гостима из Русије.

„За Универзитет и Републику Српску је веома важна сарадња са Русијом и увијек можете рачунати на нашу подршку'', казао је Гајанин и подсјетио да су Срби веома захвални народу Русије који му пружа несебичну подршку.

Делегацију из Русије, састављену од наставника и студената Факултета безбједности и Правног факултета Московског државног обласног универзитета, предводила је проф. др Елена Приморова. Приморова је рекла да долазе са једног од најстаријих факултета.

„Наредне године наш Универзитет обиљежава 90 година постојања. Данас у саставу Московског државног универзитета ради 15 факултета“, казала је Прморова, наводећи да се настава изводи на свим циклусима студија. Она је навела и то да је питање безбједности све важније и да им је управо из тог разлога важна сарадња са Факултетом безбједносних наука УНИБЛ.

Састанку су присуствовали и проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак, проректор за научно-истраживачки рад и развој проф. др Горан Латиновић и декан Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић.

Иначе, делегација из Русије у Бањој Луци борави у узвратној посјети Факултету безбједносних наука, а ријеч је о четвртој међусобној посјети. Посјета је резултат сарадње Републике Српске и Русије, те раније потписаног Уговора о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Московског државног обласног универзитета.

На Факултету безбједносних наука УНИБЛ данас се тим поводом одржава и научна конференција „Наука, безбједност и млади“.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9380/IMG_20191017_095000_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9380/IMG_0542.JPG