Навигација
ViberX logo

Дебата „Медијско-информациона писменост и интеркултурални дијалог“

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Поводом обиљежавања Недјеље медијске и информационе писмености, на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци одржаће се дебата „Медијско-информациона писменост и интеркултурални дијалог“ 24. октобра 2019. године у 10.00 часова у свечаној сали 201.

Циљ дебате је да упозна студенте са кључним компетенцијама за цјеложивотно учење, основним вјештинама медијске и информационе писмености уз помоћ којих могу да се информишу, ангажују и учествују. Аспект интеркултуралног дијалога скренуће им пажњу на говор мржње, искључивање, дезинформације и указати на значај промовисања интеркултуралног дијалога кроз слободне, независне и плуралистичке медије који могу да повећају свијест о различитостима и обогате нашу представу о свијету око нас и на тај начин побољшају наше разумијевање других, као и нас самих.

У дебати учествују: Валентина Леканић, уредник Редакције образовног програма јавног сервиса Радио-телевизије Републике Српске, Сања Докић Мрша, стручни савјетник за програмски садржај и регулативу у емитовању у Регулаторној агенцији за комуникације Босне и Херцеговине и др Драгана Трнинић, доцент на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци и одговорна настаница на предмету Медијска писменост.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9393/fpn_poster_mil_horizontal8-_1_.jpg