Навигација
ViberX logo

Састанак представника Универзитета у Бањој Луци са представницима Универзитета у Солуну

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Делегација Универзитета у Бањој Луци у саставу проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић и доцент на Медицинском факултету др Игор Сладојевић, 6. септембра 2019. године посјетила је Универзитет „Аристотел“ у Солуну.

Посјета је организована током боравка у Солуну на 84. Међународном сајму предузетништва и иновација. Делегација Универзитета у Бањој Луци се састала са ректором Универзитета „Аристотел“ у Солуну Николосом Папајонау и проректором Димитросом Ковеосом, као и руководиоцем канцеларије за међународну сарадњу госпођеом Хелен Бакеванидоу. 

Руководство Аристотеловог универзитета у Солуну ступило је на дужност 1. септембра текуће године и посјета делегације Универзитета у Бањој Луци је једна од првих званичних посјета универзитету на челу са новим руководством.

Том приликом разговарано је о до сада оствареној сарадњи и јачању будуће сарадње у области образовања и науке. 

Универзитет у Бањој Луци има потписан билатерални споразум са Универзитетом „Аристотел“ у Солуну, као и Међуинституционални споразум о размјени студената и особља у оквиру Еразмус+ програма у оквиру кога се реализује размјена. Такође, организационе јединице Универзитета у Бањој Луци остварују научну сарадњу са Универзитетом „Аристотел“ у Солуну.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl2__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9276/solun_unibl3__1_.jpg