Навигација
ViberX logo

Потписан уговор о сарадњи са МУП-ом РС

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Уговор о сарадњи између Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, потписан је 26. јула 2019. године у Бањој Луци. 

Уговором који су потписали декан доц. др Предраг Ћеранић и ресорни министар Драган Лукач, утврђују се услови сарадње који се односе на студентску праксу, стручно оспособљавање и стручни  испит  лица која су дипломирала на Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци.

Факултет се обавезује да ће обезбиједити довољан фонд часова из стручне групе предмета, наставу о полицијском наоружању са наставом гађања и реализацију стручне праксе путем надлежних организационих јединица Министарства, након чега ће студенти бити оспособљени за обављање послова и задатака полицијског службеника. С друге стране, Министарство се обавезује да ће, у складу са позитивноправним прописима, закључити уговор о стручном оспособљавању са лицама која су дипломирала на Факултету безбједносних наука.

По завршеном стручном оспособљавању дипломци приступају полагању стручног испита и стичу услове да, у складу са потребама Министарства и на начин прописан Законом о полицији и унутрашњим пословима, заснују радни однос полицијског службеника.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9188/sastanak_lukac_ceranic.jpg