Навигација
ViberX logo

Потписан Уговор о пословној сарадњи са Комерцијалном банком

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и предсједник Управе Комерцијалне банке а.д. Бања Лука др Бошко Мекињић, 15. јула 2019. године у просторијама Ректорат потписали су уговор о пословној сарадњи.

Како је речено након свечаног потписивања, овим уговором је предвиђено ангажовање најбољих студента Економског, Правног, Електротехничког, Природно-математичког факултета и Факултета за безбједност Универзитета у Бањој Луци.

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др  Радослав Гајанин је истакао да је једно од стратешких опредјељења Универзитета сарадња са привредом и обезбјеђење адекватне практичне наставе студентима и захвалио се Комерцијалној банци за подршку. Ректор је навео и да је веома значајно што обављање дијела практичне наставе у Комерцијалној банци није резервисано само за студенте Економског факултета и дипломиране економисте, већ и за колеге са других факултета.

Он је додао да ће Универзитет наставити са овим активностима са свим компанијама које искажу интерес да сарађују и помогну студентима да се припреме за будуће занимање и стекну компетенције које се од њих очекују.

Предсједник Управе Комерцијалне банке Бања Лука др Бошко Мекињић је рекао да овај уговор представља наставак континуиране сарадње ове банке са факултетима која је раније била фокусирана првенствено на Економски и Правни факултет Универзитета у Бањој Луци

„Увидјели смо да постоји потреба и за другим профилима стручњака у банкарском сектору. Мислим да ћемо на овај начин послати јасну поруку свим студентима да се исплати учити. Ово је још један вид заустављања одлива младог кадра из Републике Српске и БиХ“, навео је Мекињић и додао да ће ова банка сигурно остати поуздан партнер Универзитета у Бањој Луци. Он је изразио наду да ће овај примјер слиједити и остале установе из финансијског и банкарског сектора.

Потписивању уговора су присуствовале и проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци и мр Драгана Вујичић-Стефановић, члан Управе Комерцијалне банке а.д. Бања Лука.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9144/large_IMG_20190715_111654_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4208.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4199.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4194.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4188.JPG