Навигација
ViberX logo

Обиљежена годишњица рада ,,Денталне клинике“ 

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Прва годишњица постојања и успјешног рада Специјалистичког центара ,,Дентална клиника“, обиљежена је 19. јуна 2019. године. 

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, казао је да је ,,Дентална клиника“, организациона јединица Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, чиме је омогућено да Универзитет први пут, као правни субјект, пружа услуге грађанима из разних области по узору на универзитете у свијету. 

,,Очекујемо да ова клиника буде примјер добре праксе изласка на тржиште појединих организационих јединица Универзитета“, рекао је ректор Гајанин на свечаном обиљежавању годишњице рада ове клинике. 

Ректор је нагласио да је важно што се у овој клиници студентима истовремено пружају едукација и пракса.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, навео је како је овај  специјалистички центар расадник знања и модел научног и стручног усавршавања за будуће стоматологе.

,,Надам се да ћемо у наредном периоду имати још неке иновативне дјелатности када је ријеч о денталној медицини, а познато је да дентално здравље може дати допринос и на плану кардиоваскуларног здравља’’, рекао је Шеранић.

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Ранко Шкрбић, рекао је да ова клиника пружа најквалитетније услуге пацијентима, али и додатно образовање специјализантима који су носиоци здравственог развоја у области денталне медицине у Републици Српској.

Он је додао да клиника има савремену опрему и да је до сада прегледано и збринуто на хиљаде пацијената.

Како је навео декан Шкрбић, у овој клиници данас ради 28 љекара специјалиста, као и 18 медицинских сестара и техничара. 

Врхунска услуга за пацијенте

Специјалиста оралне хирургије др Младен Родић, рекао је да је стање оралног здравља становништва Републике Српске знатно боље него прије двије деценије. 

,,Оснивање `Денталне клинике`, гдје пацијентима пружамо врхунску услугу, а специјализантима стоматолошку едукацију и професионално сазријевање, довело је до позитивног искорака у овом смислу'', рекао је Родић и захвалио се институцијама Републике Српске и Универзитету у Бањој Луци што су увидјели потребу за оснивањем оваквог центра. 

Специјализант у области ортопедије вилице др Милан Јеврић, рекао је да ће на усавршавању у ,,Денталној клиници“ провести 36 мјесеци и да је позитивно то што колеге и он не морају као раније да иду на специјализацију у регионалне денталне центре.

Овом догађају су присуствовали и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Лука Кецман, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак и генерални секретар Универзитета у Бањој Луци мр Ђорђе Маркез.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3976__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3999.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3938.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3994.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3970.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3972.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3940.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3975.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3984.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3950.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3954.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9051/IMG_3988.jpg