Навигација
Viber

Учешће на студијској посјети у Инсбурку

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Шумарског факултета и Универзитета у Бањој Луци учествовали су на студијској посјети у оквиру EРАЗМУС+ пројекта ''Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries-SETOF'', одржаној у Инсбруку од 14. до 18. маја 2019. године.

Активно учешће у студијској посјети узеле су др Вања Даничић, виши асистент Шумарског факултета и Јелена Рожић, виши стручни сарадник за међународну и међууниверзитетску сарадњуУниверзитета у Бањој Луци.

Током студијске посјете представљени су извјештаји о деградацији земљишта, ерозији земљишта и бујичним поплавама у Аустрији, Босни и Херцеговини, Бугарској, Италији, Сјеверној Македонији и Србији, као и извјештаји о студијским програмима првог и другог циклуса студија из области контроле земљишта и бујица у Аустрији, Бугарској и Италији. Одржан је и састанак током којег су представљене досадашње активности у пројекту и представљен план реализације активности за наредних шест мјесеци. Организована је посјета бујичним сливовима у Ландек округу.

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци је партнерска институција у ЕРАЗМУС+ пројекту ''Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries – SETOF''. Координатор пројекта испред Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци је др Маријана Каповић Соломун, вандредни професор.

Пројекат представља важан допринос унапређењу и модернизацији наставних планова и програма у области превенције у борби против поплава и бујичних токова, са којима се све више суочавају земље Западног Балкана у посљедњој декади. 

Пројекат траје 36 мјесеци и предвиђено је низ активности које ће укључивати наставно и административно особље Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, али и инжењере шумарства који ће имати прилику да учествују у обукама и радионицама усмјереним ка унапређењу њихових компетенција у наведеној области.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_4.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_9.JPG