Навигација
Viber

Ректор разговарао са делегацијом Нижњеновгородске области

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци, 17. маја 2019. године састао се са делегацијом установа високог образовања Нижњеновгородске области, предвођеном Сергејем Васиљевичем Злобином, министром образовања, науке и омладинске политике ове руске области.

Ректор Гајанин је и овом приликом похвалио сарадњу са високошколским установама из Русије и исказао наду да ће се сарадња и даље развијати.

''Очекујемо да успоставимо још плодоноснију сарадњу, те да ваши наставници дођу на Универзитет у Бањој Луци и одрже блокове предавања на одговарајућим факултетима'', казао је Гајанин и изразио наду да ће и наши наставници у будућности одлазити у Русију, гдје ће држати предавања из својих научних области.

Истакао је и потребу да се активније ради на размјени студената Универзитета у Бањој Луици и универзитета из свих крајева Русије.

Констатовано је да Универзитет у Бањој Луци, тренутно има око 20 активних уговора о сарадњи са високошколским установама из Русије. Како је наведено са руским универзитетима и факултетима тренутно највише сарађују Филолошки факултет, Факултет политичких наука, Шумарски факултет и Академију умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Руски министар је изразио спремност за успостављање сарадње са факултетима Универзитета у Бањој Луци. 

Делегација је кратко представила факултете са којих долазе, те су предложили одређене видове сарадње. 
У руској делегацији су билиСвjетлана Јевгењевна Тихонова, виши стручни сарадник при Министарству образовања, науке и омладинске политике, Ирина Сергејевна Царјова, водећи специјалиста Управе за међународно образовање и сарадњу Нижњеновгородског државног техничког универзитета Р.Е.Алексeев, Антон Викторович Тихонов, начелник управе рада ван наставе Волжског државног универзитета воденог транспорта, Константин Валерјевич Кемаев, руководилац центра за експертизу изданих у иностранству квалификација Националног истраживачког Нижњеновгородскoг државног универзитета Н.И.Лобачевски, иОлга Васиљевна Ковалишена, в.д. шефа Kатедре за епидемиологију Приволжскoг истраживачког медицинског универзитета.

Састанку је присуствовала и проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8916/IMG_3762.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8916/IMG_20190517_110704.jpg