Навигација
ViberX logo

Предавањe др Биљанe Наранчић

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Др Биљана Наранчић, научни истраживач на Универзитету Лавал у Квебеку и Институту Алфред Вегнер у Потсдаму, одржаће 27. маја 2019. године у 11.00 часова, у амфитеатру Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци предавање ''Палеоклиматске промјене на канадском Арктику''.

Предавање организује Катедра за физичку географију и геологију ПМФ-а, у оквиру научне сарадње између Шумарског, Географског и Геоматолошког факултета Универзитета Лавал у Квебеку и Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Биљана Наранчић је научни истраживач на Универзитету Лавал у Квебеку и Институту Алфред Вегнер у Потсдаму. Њенa истраживања фокусирана су на водeне екосистеме, њихове интеракције са природним и антропогеним системима и на дугорочне промјене у животној средини које су „архивиране“ у језерским седиментима, посебно у поларним регионима. У свом истраживању примjeњује неколико индикатора, укључујући дијатоме, cтaбилне изoтoпе и геоxемију. Ови савремени приступи служе за боље разумијевaње процеса као што су климатске промјене и еутрофикација водeних екосистема.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8934/%D0%B1%D0%B8%D1%99%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B8%D1%9B.jpg