Навигација
ViberX logo

Информација са 36. сједнице Сената Универзитета у Бањој Луци

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

На 36. сједници Сената Универзитета у Бањој Луци, 30. маја 2019. године разматрене су и усвојене измјене и допуне Приједлога Сената Универзитета број: 02/04-3.150-7/19 од 31.1.2019. године о плану уписа у прву годину I, II и III циклуса студија на Универзитету у Бањој Луци у академској 2019/2020. години.

Донесена је и Одлука о верификацији мандата члана Сената Универзитета представника Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Сенат је подржао и Приједлога одлуке Наставно-научног вијећа Економског факултета Универзитета у Бањој Луци о усвајању Елабората о оправданости оснивања Центра за европска истраживања (CER - Center for European Research), а дата је и подршка Приједлогу одлуке Наставно-научног вијећа Правног факултета о именовању руководиоца Студијског програма кривично право на II циклусу студија.

У раду ове сједнице донесена је и  Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања.

Донио је Сенат и одлуку  о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Економском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Природно-математичком факултету, Факултету безбједносних наука, Факултету политичких наука, Факултету физичког васпитања и спорта и Шумарском факултету.

Донесена је одлука о давању сагласности на извјештаје комисије о урађеној докторској дисертацији и именовање комисије за јавну одбрану докторске дисертације кандидатима на Природно-математичком факултету и Филозофском факултету.

Сенат је донио и одлуке о давању сагласности на извјештаје комисије о оцјени подобности теме и кандидата за израду докторске дисертације кандидата Медицинског и Електротехничког факултета.

Подршка Сената је дата и за закључивање Протокола о сарадњи у оквиру Мевлана програма размјене између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета Aydin Adnan Menderes, Турска, као и за за закључивање Споразума о сарадњи и принципима рада у оквиру реализације пројекта „Студентском праксом брже до посла“.

Сенат је информисан и о активностима Уније студената РС,  које се односе на рјешавање проблема насталог око уписа у Државни регистар акредитованоих високошколских установа у БиХ, јавних универзитета из РС. 

Било је ријечи и о уписним квотама за све циклусе студија, а Сенату су презентовани и резултати анкете Мотивација за студирање и перицепција Универзитета у Бањој Луци ученика завршних разреда средњих школа из западног дијела Републике Српске.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8974/unibl_logo_novi.png