Навигација
Viber

Студенти посјетили Управу за полицијску обуку

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, који похађају Криминалистичко - форензичку клинику, 26. марта 2019. године посјетили Управу за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске. 

Студенти су имали прилику да се упознају са дијелом опреме и наставних средстава који се користе у основној полицијској обуци, као и да присуствују практичној и ситуационој обуци кадета Полицијске академије. 

Том приликом презентовано им је поступање полиције у случају пријаве насиља у породици, а вјежба се реализовала у ситуационом стану, који је посебно опремљен за те намјене.

Такође, студенти су имали прилику да посјете Музеј полиције Републике Српске, који је једини специјализовани музеј у Републици Српској, гдје су изложени музејски експонати који свједоче о развоју полицијске службе на овим просторима. 

Поред тога обишли су Криминалистичко – форензичку лабараторију, кабинет криминалистике, имали прилику да присуствују показној вјежби са службеним псима, коју су реализовали припадници Специјалне антитерористичке јединице, пробају симулатор везивања појаса и слично.

Посјета је организована у оквиру Дана отворених врата, а у поводу Дана полиције Републике Српске, који се обиљежава 04. априла 2019. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8682/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8.jpg