Навигација
Viber

Први пут организовано полагање ХСК и ХСКК испита

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци, 23. марта 2019. године организовао је полагање међународно признатог испита из познавања кинеског језика ХСК, као и усмени испит из кинеског језика, скраћено ХСКК.

Укупно 23 полазника, имала су прилику да полажу ХСК 1, ХСК 2 и ХСК 3, као и почетни ниво усменог испита ХСКК. Највеће интересовање владало је за ХСК 1 тест, а овај тест је полагао 21 кандидат, ХСК 2 су полагала два полазника, а ХСК 3 и ХСКК један полазник.

''Организовањем овог међународног стандардизованог испита Конфуцијев институт, жели да омогући својим полазницима да добију сертификате директно из Кине и на тај начин стекну доказ о познавању одређеног нивоа кинеског језика који је признат у цијелом свијету, те да самим тим стекну мотивацију за даље учење и усавршавање у области кинеског језика и културе'', наводе у Конфуцијевом институту.

Подсјећамо, Конфуцијев институт организује курсеве кинеског језика за све нивое знања при чему се у настави користе стандардизовани уџбеници из Кине прилагођени сваком ниову знања. 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8664/hsk.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8664/IMG_20190323_130609__1_.jpg