Навигација
Viber

Проректор Латиновић боравио у Амстердаму

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Горан Латиновић, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци, учествовао је 25. и 26. марта 2019. године на конференцији ''Социјална инклузија: универзитетске политике и праксе'', одржаној на Слободном универзитету у Амстердаму. 

Конференција је била посвећена главним активностима универзитета у вези са укључивањем у образовни систем студената са инвалидитетом и разним потешкоћама, као и студената и наставног особља из мањинских група (расних, етничких, вјерских, полних, социјално-економских, политичких итд.).

Поред предавача из земаља Европске уније, на конференцији су учествовали и представници универзитета и министарстава из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Русије, Украјине, Молдавије, Грузије, Јерменије, Азербејџана, Албаније, Израела, Либана, Египта, Јордана, Казахстана, Узбекистана, Таџикистана и Киргистана. Учешће проректора Латиновића финансирала је EРАЗМУС+ канцеларија Босне и Херцеговине, а у оквиру пројекта HERE (Higher Education Reform Experts), чији је проф. Латиновић учесник, као представник Универзитета у Бањој Луци.

Слободни универзитет у Амстердаму основан је 1880. године. Универзитет има око 3.000 наставника, сарадника и истраживача и око 24.000 студената. Годишњи буџет Слободног универзитета износи око 500 милиона евра, од чега холандска влада учествује са око 75 одсто. Овај универзитет има преко 200 студијских програма на холандском и енглеском језику, а на Шангајској листи универзитета рангиран је међу 150 најбољих универзитета на свијету. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8683/thumb_01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/06.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8683/07.jpg