Навигација
ViberX logo

Проф. Нинковић одржао предавање на Медицинском факултету

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Миломир Нинковић, свјетски познати стручњак у области пластичне хирургије, 16. марта 2019. године у просторијама Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, одржао је предавање под називом "Рјешавање проблема у пластичној хирургији кроз иновације и креативност".

"Одржао сам предавање с циљем да младе мотивишем и покажем им да се медицина развија свакодневно. Ако наиђете на проблем и дефинишете га, можете да тражите рјешење. Увијек има бољих рјешења од оних која су понуђена у уџбеницима и оних која нуде старије колеге. Дакле, битна је креативност и иновација", поручио је проф. Нинковић након предавања које одржао студентима, докторандима и специјализантима хируршких грана медицине.

Миломир Нинковић је еминентни стручњак у пластичној хирургији. Познат је по увођењу низа нових метода и први у свијету је урадио трансплантацију подлактица и шака са мртвог донора. Урадио је и прву реконструкцију мишићног слоја бешике са мишићем узетим са леђа, као и реконструкцију усне уз помоћ слободног режња са бутине.

Професор је Медицинског факултета Техничког универзитета у Минхену. Од 1992. године ради у Универзитетској болници у Инсбруку у Аустрији, а од 2003. на позицији начелника Клинике за пластичну, реконструктивну и хирургију шаке и Центра за опекотине у клиници Богенхаусен.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8602/milomir-ninkovic1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8602/milomir-ninkovic.jpg