Навигација
ViberX logo

Преминуо проф. др Драгутин Матаругић

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Драгутин Матаругић, пензионисани професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци, преминуо је 28. фебруара 2019. године, послије дуге и тешке болести у 70 години.

Сахрана проф. Матаругића ће се обавити 2. марта 2019. године на Ребровачком гробљу у Бањој Луци у 13.00 часова.

Комеморација поводом смрти проф. Матаругића, заказана је 5. марта 2019. године у 10.00 часова у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци (сала број 8).

Проф. др Драгутин Матаругић је рођен 2. фебруара 1949. години у Машићима код Градишке.

Основне студије је завршио 1974. године на Ветеринарском факултету Универзитета у Сарајеву. Постдипломске студије завршио је на Ветринарском факултету Свеучилишта у Загребу 1982. године, а десет година касније  на истом факултету је одбранио и докторску дисертацију.

Радио је у ПИК ''Младен Стојановић'', Нова Топола - ООУР Говедарска фарма, Ветеринарском инстутут ''Др Васо Бутозан'' у Бањој Луци, Ветеринарско-сточарском центру у Бањој Луци и на Пољопривредном факултету Универзитата у Бањој Луци. На Пољопривредном факултету биран је у звање доцента, вандредног и редовног професора, а био је и један од оснивача овог факултета.

Био је и члан Ветеринарске коморе Републике Српске, Удружења ветеринара Републике Српске, Друштва агронома, Ловачкког савеза Републике Српске и Одбора за унапређење ловства РС.

У својој богатој каријери објавио је више научних радова и књига.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8530/Matarugi%C4%87-Dragutin-200x300-3.jpg