Навигација
ViberX logo

Представљање књиге проф. др Ане Никезић

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представљање књиге проф. др Ане Никезић “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” заказано је 12. марта 2019. у 19:00 часова у Црвеном салону КЦ Бански двор у Бањој Луци.

Ово је уједно и увод у тему Дана архитектуре Бања Лука 2019 - О становању.

Организатор овог догађаја је Архитектонско-грађевинско-геодестког факултета (АГГФ)  Универзитета у Бањој Луци и Истраживачког центра за простор (ИЦП) .

На представљању ће говорити проф. др Ана Никезић, са Архитектонског факултета Универзитета у Београду, receyent проф. др Зоран Лазовић, такође са Архитектонског факултета Универзитета у Београду. Говорници су и доц. др Диана Ступар са АГГФ-а у својству модератор и члана уредништва Дана архитектуре Бања Лука 2019, као и др Игор Кувач из ИЦП-а.

Књига Ане Никезић је настала из намјере да се докторска дисертација “Трансформација концепта породичне куће у условима регенерације градског центра” прилагоди широј читалачкој публици, и да се намијени, како студентима архитектуре и сродних дисциплина, тако и свима онима који желе да стекну увид у начин на који архитектура гради живот. Посебно је намијењена онима који вјерују у нераскидиву везу између архитектуре и културе.

Посматрање савременог живота у граду из перспективе архитектуре усмјерило је ток књиге ка испитивању повезаности човјека и града кроз призму културе свакодневог. Овај однос се посматра кроз породичну урбану кућу, као феномен који представља један од основних елемената структуре града и истовремено свеукупни израз стила живота њених корисника.

Публикација: “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” – Ана Никезић


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8553/large_Knjiga_Formati_za_urbani_zivot_odabrano-1-of-15.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8553/large_ICP__DABL__Promocija_teme__FB_EVENT_COVER.jpg