Навигација
Viber

Представили тему ''Улога факултета у систему безбједности саобраћаја''

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Мр Милија Радовић и др Милан Тешић, директор и руководлац Одсјека за возаче, путеве и возила Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, 05. марта 2019. године на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету УНИБЛ, представили су тему ''Улога факултета у систему безбједности саобраћаја''.

На представљању пред наставницима и студентима, указано је на ширину дјеловања у области безбједности саобраћаја, при чему је струка грађевинских инжењера и архитеката веома заступљена и изузетно значајна.  

У току дискусије у којој су учествовали и представници факултета, разговарано је о условима издавања лиценци за ревизију безбједности саобраћаја. Истакнута је потреба унапрјеђења курикулума одређених предмета у циљу укључивања тема из безбједности саобраћаја у програм рада, те охрабривање студената и наставника да се баве овим темама кроз наставни процес и узму учешћа у конференцији коју организује Агенција за безбједност саобраћаја у октобру сваке године. 

Истакнуто је, такође, да Агенција и АГГФ имају успјешну дугогодишњу сарадњу на организовању радионица на тему „Безбједност саобраћаја у планирању простора“ које се реализују за све јединице локалних самоуправа у Републици Српској, те да је у децембру 2018. године потписан споразум о пословно—техничкој сарадњи између ове двије институције.

Закључено је да је потребно у наредном периоду јачати сарадњу, на обострану корист, али и корист шире друштвене заједнице.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__7_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__10_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8562/large_ABSRS__11_.jpg