Навигација
ViberX logo

Округли сто са панел-дискусијом

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На Филолошком факултету Универзитета  у Бањој Луци, 29. марта 2019. године, с почетком у 12 часова, биће одржан округли сто са панел-дискусијом на тему „Националне науке и јавне политике”. 

Позивају све заинтересоване да учествују у овој јавној дискусији и искажу мишљење и ставове у вези са најављеном проблематиком. У излагањима панелиста инсистираће се на неопходности уважавања суштинских разлика између природних, медицинских, техничких, друштвених и хуманистичких наука у погледу методологије, пласирања и вредновања научних информација, као и употребе научних резултата. 

''Разматраће се мјесто и улога националних и идентитетских наука у осмишљавању и реализацији јавних политика. Иницијатор и организатор овог панела је Катедра за србистику Филолошког факултета, а акценат је на актуелном статусу србистике у Републици Српској, што не умањује релевантност погледа из угла осталих друштвених и хуманистичких дисциплина које се суочавају са истим или сличним проблемима у научном раду и дијалогу са доносиоцима одлука и креаторима стратегија. Размјена искустава и мишљења унаприједиће процес мапирања и очувања идентитетског простора и нагластити значај Универзитета, науке, културе и образовања у том процесу'', наводи се у позиву.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8669/Okrugli-sto-16-9.jpg