Навигација
Viber

Kонзул Чешке у посјети Пољопривредном факултету: Наставак добре сарадње

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Златан Kовачевић, в.д. декана Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци и проф. др Стоја Јотановић, руководилац Института за репродукцију домаћих животиња, 27.2.2019. године састали су се са Јаном Зелингеровом, конзулом Амбасаде Републике Чешке у БиХ.

Током састанка у просторијама овог факултета, истакнуто је да је досадашња сарадња била у заједничком интересу и на обострано задовољство, а што је допринијело подизању те исте  сарадње на бољи ниво. Исказана је жеља и за даљом сарадњом и подршком будућем раду Пољопривредног факултета.

Зелингерова је истакла да је задовољна досадашњом сарадњом Амбасаде, Чешке развојне агенције, Факултета Агробиологије, прехране и природних ресурса Пољопривредног Универзитета из Прага са Пољопривредним факултетом.
Посебно је похвалила сарадњу професора Радка Рајмона и његових сарадника, са наставницима и сарадницима Пољопривредног факултета. Ријеч је о сарадњи која се огледа кроз кроз размјену идеја, предавања, те учешће у заједничким пројектима.

Зелингерова, која је руководилац и Одјела за развојну сарадњу, ову посјету је искористила и да посјети Лабораторију за репродукцију Института за репродукцију домаћих животиња, гдје се упознала са ђелатношћу Института и лабораторије.
Такође, упозната је и са лабораторијском и другом опремом која је донирана од стране Чешке Републике и која се користи у раду лабораторије у оквиру Пољопривредног факултета, као и са  досадашњим пројектима сарадње, те пројектом ембриотрансфера и постигнутим позитивним резултатима на терену код пољопривредних произвођача у Републици Српској. 

У делегацији поред конзула била је и Анеса Тереза Вуковић, координатор за развојну сарадњу Амбасаде Чешке у БиХ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8527/IMG-0a11471fa6db49d5dea74e0f07c51cc7-V.jpg