Навигација
ViberX logo

Награде за 14 младих научника

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Аустријско федерално министарство за образовање, науку и истраживање у сарадњи с Институтом за Дунавску регију и централну Европу расписује позив под називом ''Награда за младе научнике Дунавске регије 2019''.

На овај начин желе да одају признање младим истраживачима и њиховим изузетним достигнућима у њиховим научним областима.

Овогодишња награде ће бити додјељена за 14 младих научника, за по једног из сваке државе које су дио програма ЕУ стратегије за Дунавску регију, програма у чијем саставу је и БиХ.

Циљ ове награде је да истакне квалитет научног рада, таленат младих истраживача као и њихов допринос развоју научне заједнице у региону и подстакне младе истраживаче да се укључе у истраживање питања везаних за Дунавски регион.

Кандидате могу да номинују само њихове организације те сходно томе треба да контактирају релевантне контакт тачке на својим установама.

Нема формалне старосне границе, али се примјењује ограничење за учеснике који посједују академско звање доктора наука те су одбранили дисертацију послије 1. јануара 2014. године.

Кандидати за награду могу доћи из свих научних дисциплина. Број номинација по организацији је ограничен на максимални број од три, с тим да номиновани кандидати мора да буду с различитих факултета и одсјека.

Награда је 1.200 евра за сваког добитника.

Рок за подношење номинација је 26. април 2019. године на d.martinek@idm.at.

За више детаља посјетите страницу Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво: https://goo.gl/9R8bpe.

Више информација налази се у прилозима (Прилог 1, Прилог 2)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8492/IDM_.jpg