Навигација
ViberX logo

Информација са 33. сједнице Сената Универзитета у Бањој Луци

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци, на 33. сједници одржаној 31. јануара 2019. године, донио је Одлуку о разрјешењу чланова Сената из реда студената.

Такође, донесена је Одлука о верификацији мандата чланова Сената из реда студената. Верификован је мандат члану Сената са Пољопривредног факултета, као и и члану са Медицинског факултета.

Размотрен је и подржан Приједлог стручне комисије за додјелу звања professor emeritus за др Бранка Докића, редовног професора Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци.

У раду 33. сједнице утврђен је и Приједлог плана уписа студената за академску 2019/2020. годину.

Чланови Сената су размотрили и подржали Извјештај о реализацији програма рада Универзитета за 2018. годину, а размотрен је Приједлог програма рада Универзитета у Бањој Луци за 2019. годину.

Даље су донесене и одуке о избору у наставничка и сарадничка звања на сљедећим ОЈ УНИБЛ: Академији умјетности, Еелектротехничком факултету, Машинском факултету, Медицинском факултету, Приридоно-математичком факултету, Факултету политичких наука и Филолошком факултету.

Сенат је донио о одлуке о давању сагласности на извјештај комисије о оцјени подобности теме и кандидата за израду докторске дисертације одређеним канадидатима. 

Једногласна подршка дата је и за закључивање Меморандума о разумијевању између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета из Мисисипија, САД, као Протокола о сарадњи у оквиру Мевлана програма размјене између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Анкари, Турска.

Покренута је и  иницијатива за измјену правила студирања на трећем циклусу студија.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8425/unibl_logo_novi.png