Навигација
ViberX logo

Др Каповић - Соломун боравила у Бриселу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Др Маријана Каповић - Соломун, доцент Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, учествовалa je на састанку поводом реализације пројекта “Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries”, одржаном крајем јануара у Бриселу.

На састанку је било ријечи о реализацији пројекта, а дефинисани су приореитети у првој години реализације истог.

Др Каповић – Соломун у Бриселу је боравила у својству координатoрa испред Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, партнерске институције на овом Еразумус + пројекту. 

У Брисел је путовала и координатор на пројекту проф. др Нада Драговић са Шумарског факултета Универзитета у Београду.

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци у функцији партнерске институције, реализује Еразмус + пројекат “Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries”. 

У пројекту учествује девет партнерских институција из укупно шест земаља, а Шумарски факултет Универзитета у Београду је координатор.

Пројекат представља важан допринос унапређењу и модернизацији наставних планова и програма у области превенције у борби против поплава и бујичних токова, са којима се све више суочавају земље Западног Балкана у посљедњој декади. 

Пројекат траје 36 мјесеци и предвиђено је низ активности које ће укључивати наставно и административно особље Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, али и инжењере шумарства који ће имати прилику да учествују у обукама и радионицама усмјереним ка унапређењу њихових компетенција у наведеној области.

Иначе, у децембру прошле године је реализован и kick-off  састанак у Београду на којем су учествовали представници свих партнерских институција.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8449/pic_01.jpg