Навигација
ViberX logo

Руковоство Универзитета разговарало са министром Рајчевићем

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Руководство Универзитета у Бањој Луци предвођено ректором проф. др Радослав Гајанин, састало се 28. децембра 2018. године у просторијама Ректората са Срђаном Рајчевићем, министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци,  рекао је да је на првом састанку са министром разговарано о активностима које се спроводе на Универзитету, као и о студентском стандарду.

Ректор је навео да се разговарало и о научно-истраживачким капацитетима, али и заједничким активностима које су планиране у будућем периоду.

"Пред нама је низ активности у сљедећој години како бисмо побољшали стање на Универзитету у Бањој Луци", рекао је Гајанин.

Према његовим ријечима, на састанку су разговарали и о реконструкцији павиљона један Студентског центра ''Никола Тесла'', као и о могућој што скоријој реконструкцији павиљина три, чиме би обезбиједили оптималан смјештај студентима.

"Од почетка наредне године водићемо рачуна о уписној политици и квотама, побољшању студијских програма, повећању научне продуктивности наставника и сарадника, те јачању међународне сарадње", навео је Гајанин.

Министар Рајчевић након састанка, наводи да ће у наредних годину дана Министарство креирати визију високог образовања која ће бити релевантна и за наредних 20 година.

Рајчевић је појаснио да ће ова визија поставити чврсте темеље засноване на принципима као што су интернационализација јавних високошколских установа, побољшање студентског стандарда и опремљености, те повећање научне продуктивности.

Он је након састанка са ректором рекао да ће Министарство помно пратити све што је актуелно у раду Универзитета и сагледати цјелокупну проблематику са којом се суочава.

Састанку су присуствовали и проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу, проф. др Лука Кецман, проректор за људске и материјалне ресурсе, проф. др Горан Латиновић, проректор за научноистраживачки рад и развој, мр Ђорђе Маркез, генерални секретар, Душко Лазић, финансијски директор Универзитета.

У делегацији Министарства  били су и др Радмила Пејић помоћница министра за високо образовање и др Синиша Марчић, помоћник министра за науку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2482.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2484.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8360/IMG_2486.JPG